Pagina's

zondag 30 mei 2010

13 december 2006

Gisteren en vandaag de pups gewogen. Gisteren waren ze allemaal al gegroeid en vandaag nog meer! Wel is merkbaar dat het eerstgeboren teefje het hardst heeft moeten werken. De gewichtstoename gisteren varieerde van 4 tot 15 gram, waarbij het eerste teefje 4 gram was gegroeid; vandaag varieerde de gewichtstoename van 20 tot 27 gram, waarbij het eerste teefje zelfs 21 gram was gegroeid. Ze haalt de schade in!
Nu moet die gewichtstoename wel ergens vandaan komen, dus het zal duidelijk zijn dat Ulysse steeds meer en steeds vaker te eten zal krijgen. Nu is ze altijd een hele beste eter geweest, dus dat gaat zeker lukken!

Tevens vandaag voor het eerst de gehaakte bandjes omgedaan. Tijd dus om bekend te maken wie wie is. Graag stel ik hierbij aan jullie voor (in volgorde van geboorte):
Winona (teefje met oranje bandje)
Wessel (reutje met donkerblauw bandje)
Wieske (teefje met rose bandje)
Wopke (teefje met rood bandje) en
Wytze (reutje met lichtblauw bandje)

Naast deze namen krijgen de reutjes de naam van hun vader (Urban) mee en de teefjes de naam van hun moeder (Ulysse), gevolgd door de kennelnaam (V. Troppelhuysen).

Die kennelnaam daar wil ik graag nog iets over vertellen.
Tijdens de ontstaansperiode van Nieuwolda werd dit gebied ook wel Troppelhuysen genoemd, of ook wel Midwolderhamrik (buitengebied van Midwolda).Troppelhuysen betekent: groep huizen, en deze naam geeft heel mooi de situatie weer waarop wij hier wonen: een groep huizen temidden van dat wijdse Groninger landschap, waar ik zoveel van ben gaan houden. Men noemt dit gebied ook wel het land van de ronde horizon. Afgezien dus van een historische betekenis heeft deze naam voor mij persoonlijk ook een grote gevoelswaarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten